Kultura

Gurney
18.9.2015 11:34
Hledám hráče/hledám vypravěče!
Protože naše komunitní sekce je momentálně v poněkud neutěšeném stavu a relativně často se tu objevují příspěvky typu hledám skupinu/hráče/vypravěče, tady je na to speciální diskuze. Nezapomeňte napsat koho hledáte (hráče, vypravěče, popřípadě v jakém množství), co a kde chcete hrát (místo/město, případně online, ať už přes Google Hangouts, Roll20, Fantasy Grounds nebo post-by-post) a nějaký kontakt na sebe (pokud nechcete dáva mail, pak se stačí registrovat zde na d20 a ostatní registrovaní uživatelé vám následně můžou posílat zprávy).

Zároveň sem budu přepostovávat "hledám ..." vzkazy, co se objeví v jiných diskuzích.
15.8.2025 00:12 - EmArciAn
Čau hledám skupinu se kterou bych si jako hráč mohl zahrát. Preferoval bych osobní setkávání (ale asi by to šlo i přes discord )v Praze a okolí. Jsem začátečník ale nevadilo by mi ani JaD ani 5e.
Díky za odpovědi:)
2.9.2025 10:36 - Uotan
Ahoj všichni :)

rád bych v Praze založil skupinu na týdenní offline sezení 1x 3-4 hod / 2x 1.5-2 hod. Specificky středy a pátky od 16:00. Možná úterý od 16:30.

Systém je Freeform, takže hráč řekne, co chce udělat, pj (já) řekne, co se stane, bez herních mechanik.
V kostce to sedí kreativním hráčům, co chtějí intenzivní roleplay, který se prolíná do soubojů, které jsou rychlé a unikátní.
Oproti klasickému DrD je to velmi o důvěře v PJ, protože nakonec on/ona dělá každé rozhodnutí.
Prostě ten "dračák" co jsme hráli jako prťata :D

Svět/magie je kompletně homebrew. Může probíhat v ČJ i AJ.

Určitě budu preferovat hráče, co budou vědět, že zvládnou docházet víceméně pravidelně. Pro víc detailů stačí napsat na uotanwa@gmail.com, budu se těšit na případný zájem :)
16.9.2025 21:27 - mrkew
Ahojte! Už čtvrtým rokem vedu kroužek pro mladistvé, kde se potkávají kluci a holky, aby společně zažili něco nového, pobavili se, rozvíjeli své dovednosti a našli nové přátele. Každý rok se nám podařilo vytvořit partu, která drží při sobě, a vždy se těšíme na nové tváře.

Letos to, ale vypadá, že by se kroužek nemusel otevřít. A přijít o takovou možnost by mě i všechny, kteří si kroužek oblíbili, hodně mrzelo.

Pokud tě to zaujalo, nebo víš o někom, koho by mohl náš kroužek oslovit, dej mi vědět nebo pošli tuhle informaci dál. Každý nový člen může být tím, kdo pomůže, aby se kroužek zachoval i letos.

Za každé promo budu rád :)

https://www.luzanky.cz/legato/krouzky/19904/draci-doupe--dracak--hry-na-hrdiny
20.9.2025 23:36 - Gediman
Zdravím!

Aktuálně vedu kampaň ve světě Vetřelce a uvolnilo se jedno místo, takže sháním minimálně jednoho hráče, aby zase byli alespoň tři (maximum je 4).

Hrajeme vždy v úterý od 19:00, každý týden. Ještě zbývají tři hry, dvě podle AvP Void-modu a jedna podle Alien RPG (na střídačku).

Pravidla není nutné znát, vše vysvětlím za pochodu a postavu připravím.

Zájemci ať mi píší do pošty.

Díky!
24.9.2025 17:06 - KirikaFisch
Ahojky všem,
chtěla bych vyzkoušet Daggerhearth systém, v podobě the West Marches kampaně.
Ideálně Pá nebo Ne od 20-23hod. Online s pomocí Discordu.
Měl by někdo zájem? Pokud ano, napište mi prosím PM.

Začátek plánovaný na týden od 20.10.25
Do PM napište také jaký den by se vám hodil.

Děkuji.
16.10.2025 11:22 - Loddfafni
Ahoj, kamarádka (potenciální prvohráč) shání skupinu, nejlépe v ČB, hrající DnD v angličtině. Ano, vím že píšu na české fórum, ale jaksi nevím, kde jinde se ptát. Bude tedy vděčná i za případné nasměrování. Pokud o něčem víte, pište PM.
9.11.2025 12:57 - MidMite
Ahoj, hledám hráče, nebo skupinu na prezenční hraní v okolí Pardubice/Chrudim. DnD 5e, JaD. Mám zkušenosti i jako DM, ale bylo by dobré se občas vystřídat :)
21.12.2025 05:58 - Endrix
Zdravím!

Po delší pauze hledám hráče pro svou vlastní TTRPG kampaň zasazenou do temného, realistického fantasy světa.

Systém & pravidla

- Základ: HârnMaster 3 (d100), upravený pro plynulejší a svižnější hraní s množství custom prvků
- Low-magic, realistický systém – žádné heroické DnD, smrt je reálná hrozba
- Pravidla jsou překvapivě jednoduchá na pochopení, i bez předchozí zkušenosti
- Důraz na roleplay, rozhodnutí a jejich následky
- Vlastní, kompletně autorský svět – zpracovaný i v písemné podobě
- Celé okořeněno černým humorem

O světě

- Temné a realistické fantasy
- Magie existuje, ale je vzácná, nebezpečná a ne vždy všemi vítaná
- Inspirace středověkou Evropou (15. století) a Zaklínačem (Sapkowski)
- Velká volnost v tvorbě postavy – svět reaguje na tvoje činy
- Část historie a timeline už vznikla na základě předchozích kampaní
(a těším se, kam se děj posune dál)

Styl hraní

- Dlouhodobá kampaň
- Hraní 1× za týden až 14 dní, večer dle domluvy
- Online přes Foundry VTT a Discord

Máš zájem?

Napiš mi zprávu a rád ti řeknu víc. Před samotnou kampaní klidně odehrajeme oneshot, aby sis:

- vyzkoušel systém
- osahal atmosféru světa
- zjistil, jestli ti sedí budoucí GM… :-D

Pokud hledáš dospělou, temnější fantasy bez pozlátek, jsi na správném místě.
5.1.2026 16:34 - MarkyParky
Hledají se 1-2 hráči pro živé hraní OSE Barrowmaze Praze.

Co se bude hrát?
Pravidla:
Budeme hrát OSE Advanced Fantasy, rozšířené o doplňky z oficiálního zinu Carcas Crawler s možností obohati si hru pomocí homebrew dovednostního systému (nepřidává vlastní obsah, ale dovoluje stávající oficiální obsah různě kombinovat a vytvářet vlastní buildy).

Prostředí:
Základem kampaně bude megadungeon Barrowmaze, doplěný dle potřeby o další menší moduly a reflufnutý do prostředí pozdního starověku, na hranici upadajícího velkého císařství.

Organizační detaily:
Multikampaň:
Barrowmaze je megadungeon, který počítá ve svém designu s tím, že se v něm bude pohybovat více hráčských skupin. Kampaň s tím počítá. V prostředí dungeonu se budou pohybovat dvě stálé herní skupiny (toto je nábor na doplnění jedné z nich), v návštěvách dungeonu se budou střídat a vzájemně si ovlivňovat situaci v podzemí. Občas se může objevit i externí skupina, která (v rámci nějakého oneshotu) do dungeonu zavítá a zamíchá kartami.

Živá NPC:
Krom dvou aktivních skupin budou skuteční živí hráči také zastávat roli jednotlivých vyznamných NPC - vůdců frakcí, questgiverů a podobně, a to jak v samotném podzemí, tak v osadách na povrchu kolem. Tento koncept už máme vyzkoušený v praxi a vytváří ve hře dojem živoucícho světa, ve kterém NPC mají vlastní agendu, kterou naplňují, místo toho aby jen staticky čekaly na lokacích an to, až je hráči navštíví.

Četnost a místo hraní:
Budeme cílit na to scházet se 1x za měsíc na čtyřhodinová večerní sezení (od cca 19:00 do cca 23:00) v Praze na Letné. Sezení budou věnovaná výhradně dobrodružnému hraní v dungeonu nebo jeho okolí. Dobrodruzi na konci každého sezení opouští dungeon a vrací se do svých základen. Termíny se budou domlouvat s dostatečným předstihem.

Mezi sezeními se bude odehrávat downtime aktivity (nákupy/přestupy/zjišťování informací na povrchu/interakce s některými NPC) přes dedikovaný server na discordu. Tohle by mělo být časově relativně nenáročné a flexibilní, nepůjde to ale úplně vynechat (nechceme těmito technikáliemi ukrajovat z cenného času na živých sezeních).

Styl vedení hry:
Hra bude velmi sandboxová a v duchu OSR - hráči si budou volit své cíle i prostředky k jejich dosažení hry, není dopředu připravený žádný příběh, vše, co se odehraje, vznikne až při samotném hraním. Nebude ovšem tak tvrdá a smrtící, jak některé OSR hry bývají.

Houserule, která používáme jsou dále silně orientovaná na hráčskou agendu, informované volby, zřetelně signalizovaná nebezpečí, ale také důsledné vnášení důsledků hráčských rozhodnutí do herního světa.

Technicky se pokusíme hrát s 3D miniaturami nad 3D terénem duneonu stavěným za běhu (to budeme zkoušet poprvé). Kdyby se objevily nějaké praktické potíže, jako záložní plán je použít 3D miniatury nad mapou promítanou na stůl z projektoru (to máme vyzkoušené a funkční) s dodatkem, že za mapování jsou zodpovědní hráči. Výjimečně, kdyby okolnosti nepřály, je možné nějaké sezení odvést online přes Owlbear Rodeo, ale není cílem to osobní setkávání flákat a překlopit to do online úplně. To radši menší skupinu, ale opravdu na živo.

Kdy a jak dlouho?
Domluvili jsme se, že předtím, než družiny vlezou do Barrowmaze, osahají si své postavy a hru samotnou na nějakých menších modulech, zasazených na okraj herní mapy. V tomhle duchu jsme odehráli jednu testovací hru v prosinci, a bude určitě ještě jedna v lednu a možná druhá v únoru.

Nejpozději v březnu by pak začala hlavní kampaň, u které předpokládám, že bude trvat nejméně rok, při započtení různých prázdnin a nemocí a podobně bych ale počítal spíš se dvěma.

Jak se přihlásit?
Ozvěte se mi tady, PMkou nebo na discordu (marky_parky).
3.2.2026 09:53 - renee
Dobrý den. Jmenuji se René/Renny (Ono/její) a jsem DM z Liberce jenž hledá 1-2 hráče do mého dalšího dobrodružství.

Co se bude hrát? - Pathfinder 2e . Jestli nemáš z pathfinderem vůbec zkušenosti nevadí! Pro mě a ostatní hráče ve skupině to bude též poprvé (co se týče pathfinderu , jinak jsme všichni už docela zkušený hráči DnD) a budem se je učit společně.
Co konkrétně se bude hrát? - Zatím není vybrané konkrétní dobrodružství. Nechám hráče vybrat dobrodružství které chtějí hrát ( bude ti poslána anketa kde bude asi deset různých dobrodružství) .
Kdy se bude hrát ? - Dobrodružství začneme hrát nejspíše až v březnu . Plánujeme že bychom hráli vždy poslední sobotu v měsíci + bychom se domluvili i na dalším termínu v měsíci který bychom měli všichni čas
Kde se bude hrát ? - v Liberci v krčmě zapomění + když někdo může hostit hru u sebe tak u dotyčného/dotyčné ale to bude nejspíše jen občas.

Koho vlastně hledáme? - Hledáme někoho kdo je v pohodě, nekonfliktní, netoxický a fajn. Někoho kdo je přibližně v naší věkové kategorii (všichni jsme v rozmezí 20-30 let) . Někoho kdo by mohl každou poslední sobotu v měsíci . A někoho kdo je LGBT+ friendly
4.2.2026 19:37 - Crymzo
Chcel by som začať DnD. Sledujem to už dlhú dobu. Mam napozerané videá a chcel by som to vyskúšať :) Ak by ma niekto zobral určite by som bol rád. Mám 25 :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

ČAS neregistrovaní : 0.0010020732879639 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
ČAS 0.056257009506226 secREMOTE_IP: 18.97.9.172