Hra o trůny TV

Alek
27.5.2007 13:20
Home Box Office zakoupil práva na zfilmování Písně ledu a ohně a chystá dle této předlohy televizní seriál.
9.8.2010 11:13 - Alek
sarven píše:
fanúškovská základňa je fajn, ale rejtingy televízie nepustia.

Přesně tak. A to může být kámen úrazu. Před nedávnem vyšla informace, že v Anglii nepůjde GoT na BBC, jak se předpokládala, vzhledem k tomu, že BBC mělo být na projektu finančně zainteresováno. Nakonec ale půjde na Sky, která bohužel vykazuje mnohem menší sledovanost. Ale má to prý i své plusy, ale ty si už nepamatuju :-) Teda jeden jo, Sky vysílá seriály s minimálním zpožděním, Losti se snad dokonce překrývaly s vysíláním v USA.
9.8.2010 13:08 - Olorin
Já si to vždycky stáhnu a pak až to půjde u nás v HBO, tak se na to mrknu normálně v telce. Pokud to bude na úrovni Říma a Tudorovců, tak to bude pohodička. A i kdyby další série zrušili, tak bude minimálně ta jedna, a i za to budu rád.
10.8.2010 10:58 - JimJam
Já mám u svých oblíbených sérií docela smůlu. Pushing Daisies i Life skončili po dvou sériích, Deadwood po třech, jen Dr. House vydržel. Takže jsem smířen s tím, že se dočkáme maximálně třech sérií. Důležité bude i to, jak kvalitně obsadí další významné role (Davose, Stannise, Margaery, potažmo Reedovic sourozence). V první řadě mnohé naláká Sean Bean, ale někteří možná nerozdýchají až v nějakém sedmém díle skončí.
27.8.2010 14:01 - Alek
Creating Language for HBO’s Game Of Thrones, interview s tvůrcem jazyka Dothraků v magazínu Wired.
29.8.2010 19:25 - MIl
Na Triconu v Těšíně jsem se dozvěděl zajmavou věc. Miniroli v seriálu získal i Steven Erikson. Původně jel jen na setkání s GRRM, který si ho pozval, aby mu Erikson vysvětlil, jak dokázal napsat 10 dílů Malaszké knihy padlých tak rychle. (Erikson nechtěl prozradit co Martinovi poradil).

Při té příležitosti se zúčastnil castingu. Požadavky byly, že musí být muž, který umí jezdit na koni a je ve věku 20-60 let a roli dostal. Na plátně bude asi vteřinu. Bude sedět na koni a někomu mávat.

Jinak byla beseda s Eriksonem hodně zajímavá a točila se hlavně kolem vzniku celé ságy. Jak jste se asi dočetli na internetu, sága vznikla z hraní dvou přátel (proto 2 světadíly), kteří se oba živili jako geologové a archeologové a trávili spolu hodně času po hotelích, takže si čas krátili právě takovým hraním. Jediná odlišnost v pravidel od jakékoliv jiné hry na hrdiny byla, že se musí pravidelně střídat v roli administrátora(nebo jak se tomu říká), na smrti důležité postavy se musí dolmuvit a každý z nich musí do hry přinášet jen takové nápada, které nekopírůjí klasická klišé podobných her.

K případnému zfilmování Eriksonovy ságy sám řekl, že byl nastartován projekt na jehož konci měl být film o psím řetězu, ale z toho sešlo.
29.8.2010 19:46 - Alek
MIl píše:
Na Triconu v Těšíně jsem se dozvěděl zajmavou věc. Miniroli v seriálu získal i Steven Erikson.

Hmm, super. I když jen štěk, tak zajímavý. Předpokládám, že nijak tajný to teda už neni a můžu to vyslepičit lidem z Westeros a WiC...? :-)

Jinak dík za info z Triconu. Zajímavý, že sága vznikla z RPG.
29.8.2010 21:41 - schleitr
Tuším,že hráli v GURPS.Ten Eriksonův kolega,Ian Esslemont už také píše ve světě Malazu
http://www.talpress.cz/shop/produkt/261-noc-nozu.html
29.8.2010 21:51 - Olorin
Na Noc nožů se taky chystám, ale zatím se prolouskávám začátkem Dómu řetězů. Proti všem očekáváním mě Malazská sága docela chytla, ale Martinovi zůstávám věrný (samozřejmě myslím jeho knižní ságu :-D).
29.8.2010 23:22 - Colombo
Prý to nenínic moc. Btw. původně celá sága byla scénář, ale protože mu to nevzali, tak z toho udělal knihy.
30.8.2010 00:16 - Olorin
No je pravda, že tahle kniha bude trpět tím, že je u ní děj více měně jasnej, i když já jsem zvědavej, jestli se Císař choval jako cvok za života stejně jako i potom. :-D A jestli měla bejt celá sága scénář, tak to by muselo bejt něco mostrozního.
31.8.2010 20:00 - Colombo
Celá asi scénář nebyla:) btw. Císař není šílený! Jen ho nikdo nechápe.
31.8.2010 20:57 - Olorin
Ale všichni to o něm říkají. Mě osobně je Stínupán docela sympatický. :-)
1.9.2010 01:06 - Flanker.27
Lidi, už takhle toho mám rozečtenýho až až. Nenuťte mě eště si něco přidávat... :)
1.9.2010 13:47 - Olorin
To mi povídej, jsem za prázdniny přečetl cca 3500 stran v různých knihách. Prostě šílený. :-)
2.9.2010 09:40 - sarven
ja som dal Mesačné záhrady teraz cez dovolenku. Chalan ma faj nápady, ale žiaľ je priemerný spisovateľ. vo finále to však je lepšie ako bežný fantasy copy-paste brak, takže idem do ďalšej.
začal som tiež Alvina. Prvý veľmi zaujímavý, druhý strašne pomalý, tretí vcelku ok.
2.9.2010 18:01 - Chmur
Tak natočit Malazskou knihu padlých by asi bylo extrémně náročné. Má příliš vrstevnatý děj, některé věci z prvního dílu dochází až v dílu např. pátem atd. Já osobně považuji Eriksona s Mievillem za nejoriginálnější současné spisovatele fantasy. A fakt je ten, že Martin by se mohl od Eriksona hodně učit. Minimálně v tom, jak netraumatizovat své fanoušky neúměrně dlouhým čekáním na další díly. Martin není náš otrok, takže si samozřejmě může psát jak chce. Nicméně my ho zas za to můžem proklínat do pátého kolene
2.9.2010 18:15 - MIl
Jo Mieville je super. Sice má pomalé tempo vyprávění, ale zase můžete neustále žasnout kam až lidská fantazie sahá. A to platí snad pro každou knihu z Laserovské New Weirdovské edice.
2.9.2010 21:30 - Alek
Tak jsem tu minizprávičku o Eriksonovi vypustil do světa, když nebylo námitek. Udělal jsem to skrze Twitter účet založený pro Icefire web. O zprávu je docela zájem. Tak jsem zvědav, kolik nám to zas přitáhne spamu. :-)

Jo a mezitím přišel WiCnet se zprávou o obsazení Ilyna Paynea. Bude ho hrát Wilko Johnson. Jo a Bronson Webb (Will) nakonec nebude přeobsazen.
2.9.2010 21:48 - Chmur
Píše:
Mě osobně je Stínupán docela sympatický. :-)

Stínupán je fajn, ale ještě lepší je Kotilion.
Moji největší oblíbenci jsou Anomander, Caladan Chmur, Toolar, Kvítko/Řezník, Segulehové, Bába a další. Fandím všem, co bojují proti Malazské rozpínavosti a nemám rád Karsu Oblonga.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Fórum ledu a ohně
Původní ryze diskuzní prostor, z kterého se následně zrodil tento web. Dnes funguje spíše jako archiv. >> více <<
Napsání článku
Chceš se podílet na obsahu tohoto webu? Napiš o čemkoli, co se týká Písně ledu a ohně (recenze knih, her, životopis tvé oblíbené postavy apod.) a my tvůj článek rádi zvěřejníme. >> více <<
Založení diskuze
Zaujalo tě něco v sáze ledu a ohně? Máš svou teorii? Poděl se o ní v diskuzi. Nebo se chceš na něco zeptat, nejsi si jistý svou interpretací? Rádi poradíme. >> více <<
ČAS 0.13906288146973 sec