Chmur píše:
Já myslím, že nejde ani tak o kvalitu jako spíš o reklamu. Pán prstenů, Trója, Řím mnoho lidí zná z literatury, dějepisu atd. A láká je podívat se, jak to filmaři zvládli. Ač mám Martinovi knihy rád, nemyslím si, že by měl nějakou početnou fanouškovskou obec.
Já myslim, že to "mnoho lidí" nebylo třeba v případě LOTRa tak mnoho. Naprostá většina návštěvníků LOTRa o něm pravděpodobně nikdy před tím neslyšela a když tak jen povrchně. Ale jinak máš s tou reklamou pravdu, to co imo přitáhlo lidi na LOTRa do kin byla rozhodně jeho velká propagace, která by ale nebyla bez kvalitně odvedené práce a z toho vyplývajících kladných recenzí.
No, takže myslim, že vůbec nevadí, že Martin má míň fanoušků, než Tolkien. Všechno se bude odvíjet od kvality a přitažlivosti toho seriálu.
ad Tudorovci - co se tady jeden nedoví. No naštěstí patřím mezi těch 99% lidí, kteým je to úplně fuk a Tudorovce si velmi vychutnávají (i když todle si taky s chutí přečtu). Kéž by takhle dobře dopadla Hra o trůny a natočilo se to celé :-)